הקיץ כבר מזמן לא עונת התיירות היחידה באירופה, ואם אתם לא סובלים מקור, זה יכול להיות הטיול בשבילכם. מהשבוע הראשון בדצמבר ועד השבוע הראשון של ינואר פראג מתקשטת ומברכת מיליוני תיירים שבאים לספוג מאווירת החג. ריכזנו לכם את הדברים שאסור לפספס.

—
שווקי חג המולד
יש תחושה שבכל שנה הם אחמתחילים יותר מוקדם, חלק מהם כבר עומדים מנובמבר, אבל עקרונית, בשבוע הראשון של דצמבר השווקים פתוחים. עוד טיפ, אם יצאתם מפראג לטייל באחת העיירות הצ'כיות, מומלץ לבדוק מראש אם יש להם שוק חג ואיפה, שווקים מחוץ לפראג בדרך כלל מחזיקים מוצרי אומנות ביתיים וזולים בהרבה.
כיכר העיר העתיקה

הגדול ביותר וזה שמושך אליו את מרבית התיירים הוא בכיכר העיר העתיקה, כל שנה עומד שם העץ הגדול ביותר, המון מזכרות לתיירים (במחירים מופקעים) במה בה בעיקר ילדים שרים מזמורי חג, וכמובן, המון אוכל ושתיה.
נמסטי מירו (כיכר השלום)

עוד שוק שלא כדאי לפספס נמצא ב"כיכר השלום" או נמסטי מירו בצ'כית. שוק יותר קטן אבל חמוד מאוד צמוד לכנסיה היפה. פה בדרך כלל תראו יחס שווה של מקומיים ותיירים והמחירים בדרך כלל טובים יותר. צמוד לשם כחמש דקות הליכה ישנו שוק שמתמקד יותר באוכל שנמצא ליד תחנת I.P Pavlova, שווה לקפוץ לשם גם.
—
ראש השנה האזרחית

אחד הלילות העמוסים ביותר בתיירים בעיר, אמנם כבר אין זיקוקים רשמיים, אבל אפשר לראות אותם בכל פינה. המלונות והמסעדות הגדולות מקיימים נשפים מפוארים והמועדונים עושים מסיבות סגורות, חובה להזמין מקום מראש (או לשלם מאות עד אלפי קרונות כניסה). ראו את עמוד חיי הלילה שלנו להמלצות.
—
החלקה על הקרח בעיר
יש המון מקומות להחליק על הקרח ברחבי העיר בחורף. עם קישוטי חג המולד סביבכם האווירה בכלל שווה. אפשר להגיע למקום ולשכור מגלשים ופשוט להחליק. אלו המעניינים והרלוונטים ביותר מהם.
המשטח ב"שוק הפירות"

שוק פירות כבר אין שם עשרות של שנים, אבל ממש במרכז העיר מאחרי תיאטרון האחוזות נפתח משטח החלקה לזמן מוגבל, בדרך כלל פתוח רק בדצמבר וינואר.
משטח החלקה נה-פרנטישקו

צמוד לרובע היהודי ופועל בחודשי החוקף כל שנה. נמצא צמוד לבית החולים פרנטישקו בעיר העתיקה.
המשטח במגדל הטלויזיה

קצת יותר מרוחק אבל נחמד ישנו מגדל ז'יז'קוב בעל הצורה המוזרה והחללית. בחורף הפארק מתחת הופך למתחם החלקה, אפשר לשלב עם ביקור במגדל לתצפית על העיר.
—
אוכל ושתיה שלא כדאי לפספס בחורף
ברמבוראקי – Bramboráky

לביבות צ'כיות, קצת כמו שלנו בחנוכה רק עם שום ושאר ירקות. מגישים בדוכנים בדרך כלל באיכות מפוקפקת, אבל קיים בכל מסעדה צ'כית כמעט.
מדובינה – Medovina
ליקר דבש מתוק מתוק ובדרך כלל בלי הרבה מאוד אלכוהול. אפשר לשתות אותו ישר מהבקבוק או בגרסה חמה בכל שווקי החג.
סוואז'אק – Svařák

יין חם מתובל, מגיע כמעט תמיד עם חתיכות פרי הדר בפנים. בכל פינה של פראג אפשר למצוא את האוצר הזה בחורף. הבעיה היחידה, עד שלא טועמים קשה לדעת מה האיכות של היין.
מרק והרבה!
הצ'כים אוכלים מרק גם בקיץ, אבל בחורף הם ממש הולכים עד הסוף. בכל מסעדה יש מרק, ומומלץ מאוד לטעום את הצ'כים המסורתיים. אגב, לצ'כים יש נטייה להכניס חתיכות נקניק למרקים, אז מומלץ לוודא מראש אם אתם נמנעים:
מרק שום ותפוח אדמה, צ'סנצ'קה – Česnečka
מרק בקר גולאש (אומנם מגיע מהונגריה אבל חשוב מאוד במטבח הצ'כי) – Guláš
מרק כרוב, זלנייצ'קה – Zelňačka
—
סאונה או אמבטיה מתמצית בירה

מזג האויר בחוץ קר ואולי אפילו מושלג, אבל זה הזמן להרגע באחת מהסאונות בעיר או באמבטיית בירה. עוד על זה בעמוד הספא שלנו.