מידע על אלרגנים וסוגי בשר

אלרגנים

בצ׳כיה בדומה לכלל אירופה יש סימון מסודר על כל מנות המזון במסעדות, במידה ומשתמשים במרכיבים אשר יכולים להיות בעלי אלרגנים יש צורך לסמן במספר המתאים לסוג האלרגן כפי שנקבע על ידי ועדת הבריאות של האיחוד האירופי.

המספרים ומשמעותן האלרגנית:

1. דגנים המכילים גלוטן

2. סרטנים ומוצרים נגזרים

3. ביצים ומוצרים נגזרים

4. דגים ומוצרים נגזרים

5. בוטנים ומוצרים נגזרים

6. פולי סויה ומוצרים מופקים מסויה

7. חלב ומוצרים נגזרים (הכוללים לקטוז)

8. אגוזים: שקדים, אגוזי לוז, אגוזי מלך, קשיו, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, פיסטוקים, אגוזי מקדמיה ומוצרים נגזרים

9. סלרי ומוצרים נגזרים

10. חרדל ומוצרים נגזרים

11. שומשום ומוצרים נגזרים

12. גופרית דו חמצנית וסולפיטים

13. תורמוס ומוצרים נגזרים

14. רכיכות ומוצרים נגזרים

סוגי בשר

כמובן שאין פה תחליף לכשרות, אבל אם תרצו לדעת מאיזה בשר המנה בתפריט עשויה, הנה שמות הבשרים בצ׳כית בתרגום לעברית:

בשר בקר – Hovězí

עוף – Kuřecí

בשר הודו – Krůtí

ברווז – Kachní

אווז – Husí

חזיר – Vepřové

*נקנקיות ושאר מוצרי בשר אחרים בדרך כלל יהיו מבשר חזיר.